Lifestyle

The Legendary CONTINUUM in Miami Seaside Unveils a New Period in City Design

The long-lasting luxurious residences in Miami Seaside completes its two-year renovation with the award-winning ArquitectonicaGEO

The acclaimed Continuum oceanfront residences in Miami Seaside has unveiled a brand new conservational transformation that marks the primary overhaul of the property’s grounds in its 22-year historical past. South Florida’s unique pioneer in up to date luxurious dwelling has reworked its land right into a mannequin of architectural excellence with an underlying development in structural engineering innovation.

The Continuum on South Seaside Grasp Affiliation commissioned the award-winning panorama architectural design agency ArquitectonicaGEO to create an out of doors idea for the Continuum that may rework and modernize the pedestrian and car entrance with the adjoining grounds of the property. The objective was to raise the general “Arrival Expertise” as extra engaging for residents and guests. The agency’s artistic designers specializing in resilient and delightful panorama structure, along with sister firms ARQUITECTONICAINTERIORS and ARQUITECTONICASTUDIO, developed a imaginative and prescient that may infuse a extra lavish and tropical design aesthetic for the entryway and arrival areas, with improved livability and new constructing supplies. Because of this, the strategic “beautification” of the residential arrival expertise has additionally introduced new life and vitality to the encompassing South of Fifth neighborhood in Miami Seaside and its pedestrian precinct.

Along with the useful landscaping and an enhanced entryway setting above floor, the core basis of the property over the arrival areas was additionally refurbished to make sure structural integrity and long-term preventative upkeep beneath the floor.  A number of the most important work carried-out throughout the redevelopment undertaking was undertaken by Willcott Engineering and Baltimore primarily based Concrete Safety & Restoration (CP&R), a structural contractor specializing in concrete restoration.  Paving on the roadway alongside the decrease and higher entrance ranges was changed to permit for a brand-new drainage community to be put in above the huge underground parking storage.

“We’re very excited to disclose our long-awaited redevelopment undertaking that has absolutely reworked the arrival expertise all through the property,” says Rishi Idnani, Managing Director on the Continuum. “Not solely have our grounds been elevated to a extra modern-day and interesting design aesthetic, however the underlying bedrock of our group has been upgraded to a state-of-the-art degree of security following an intensive interval of analysis.  We’ve taken huge measures to make sure the long-term structural integrity and resilience of our land and buildings, bearing in mind the aggressive nature of South Florida’s setting and corrosive beachfront parts that impact each oceanfront growth. The work we’ve got accomplished will shield the Continuum for future a long time and embellish the pure magnificence, tranquility and biodiversity of our esteemed neighborhood.”

The Roadway Entrance, Decrease Rotunda, Safety Gatehouse, Higher Rotunda and Valet areas all underwent a panorama redesign by ArquitectonicaGEO. Pedestrians utilizing the roadway entrance will now get pleasure from two wider parallel walkways in to the property whereas passing alongside newly planted hedges, ferns and native tall Floridian grass that line the street on both facet and down the middle, to separate the newly cobbled roads flowing in each instructions. Further timber have additionally been planted on both facet of the doorway street amongst various Date Palms and Florida Thatch Palms. The Decrease Rotunda introduces a brand new stream of visitors round a single Specimen Tree that replaces a former fountain fixture. 

The Safety Gatehouse sits on the finish of a raised polished gray concrete plant fixture that runs parallel to the doorway ramp, containing varied specimens of lavish shrubbery draped round two massive Florida Thatch Palm timber that overlook a number of smaller palms.  The entrance safety gatehouse has been utterly reimagined and is stationed on the prime of the ramp, full with tinted black glass and encased in black squared polished slabs of tile for a putting contract towards the pale gray brickwork beneath. The Higher Rotunda is an unlimited round opening and a formidable centerpiece, that serves automobiles getting into and exiting, whereas separating arrival areas for each Continuum North Tower and South Tower residents and their visitors. Performing because the central island that governs the stream of visitors, is a newly put in round Infinity Fountain fixture, encased in polished blue-grey granite stone, surrounded by semi-circular plant beds, including a big embellishment of shade from a hand-picked collection of matching flowers, shrubs, foliage and vegetation. Valet Arrival and Departure Areas have been prolonged and strengthened with Camaru wooden, projecting from exterior every entrance.  Plant and tree species that line both facet of the valet areas for each towers embrace the Autograph Tree, Pigeon Plum, Inexperienced Buttonwood and Gumbo Limbo, intermingled with Date Palms and Florida Thatch Palms. At each the roadway entrance and safety gate entrances sits a model new Continuum signal with daring black letters, fastened on a big stone plaque constructed from a novel metallic end generally known as Kynar.

Each layer of the roadways and drive lanes that shaped the entry level to the Continuum had been uplifted, restored and changed. The preliminary section began on the angled entry street into the property, main from South Pointe Drive to the Decrease Rotunda. The safety entrance and adjoining roadway would subsequently be refurbished, adopted by basis work across the Higher Rotunda.  Roughly 100,000 sq. ft of the Continuum’s entryway was utterly renovated, whereby the deepest structural slabs had been uncovered and repaired, to disclose a waterproofing system that was eliminated, changed and upgraded to a state-of-the-art system. Topping slabs had been then changed utilizing a specialised restore mortar and 4000 PSI high quality concrete that allowed for a remaining layer of pavers to be positioned alongside new curbing.

As a result of majority of the arrival space on the Continuum mendacity on prime of the property’s underground parking storage, the brand new waterproofing system proved important to switch and improve so as to shield the bones of the constructing and structural integrity of the parking area roofing. Along with a newly put in sizzling rubberized asphalt waterproofing community, a state-of-the-art bi-level drainage system was positioned on prime, that may stop water from setting on the structural slabbing, thus defending the higher layers of concrete. This premium drainage system would additionally stop decay, rusting and oxidization of the traditional reinforcing bars and publish rigidity cables inside the concrete itself, stopping the metal to increase and trigger cracking. Your complete restoration work is estimated to guard the muse of the Continuum for not less than 20 years.

Uncover the Continuum at www.ContinuumSB.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors.
Please consider supporting us by disabling your ad blocker.